logo

Opis produktu

Wykonany z najwyższą precyzją, dzięki której możliwe jest uzyskanie dokładności pomiaru, porównywalnej z wieloma dostępnymi na rynku aparatami cyfrowymi. Wyposażony w diodowe źródło światła o długości fali 589 nm i żywotności co najmniej 100.000 godzin. Prosta obsługa polegająca na uzyskaniu równowagi pomiędzy dwoma obserwowanymi w wizjerze połówkami koła i odczytaniu wyniku pomiaru ze skali. Przeznaczony do pomiaru stężeń i kąta skręcania próbek żywności, słodyczy, barwników, aromatów, farmaceutyków i innych produktów. Nadaje się doskonale do celów edukacyjnych w szkołach i na uczelniach o kierunkach chemicznych.

lub zapytaj: Ola Piechowiak tel.668 031 402

marketing@pomiarymetr.pl

Polarymetr D7
Producent Bellingham+Stanl
Pomiar kąta skręcania: od 0 do +360 °A
Pomiar skali cukrowej ISS: od -30 do +130 °Z.
Rozdzielczość kąta skręcania: podziałka skali 1 °A
Rozdzielczość skali cukrowej: podziałka skali 1 °Z
Dokładność kąta skręcania: lepsza niż 0,05 °A (*)
Dokładność skali cukrowej: lepsza niż 0,1 °Z (*)
Maks. długość rurki pom: 220 mm
Zasilanie: 230V/50Hz
Gwarancja 24 miesiące
Cena netto 21000.00zł
Dodatkowe funkcje i parametry