logo

Opis produktu

wysokość: 190mm

długość: 330mm

szerokość 205mm

Zaawansowana seria refraktometrów automatycznych wyposażona w układ termostatujący oparty na wysokowydajnych elementach Peltiera. Przeznaczona przede wszystkim do precyzyjnych pomiarów produktów spożywczych (od 0 do 100 Brix) i wszelkich innych próbek w zakresie współczynnika refrakcji od 1,32 do 1,58 RI (lub odpowiednikom tego zakresu dla innych skalach pomiarowych).

lub zapytaj: Ola Piechowiak tel.668 031 402

marketing@pomiarymetr.pl

Refraktometr RFM 330 plus
Producent Bellingham+Stanl
Pamięć: 4000 pomiarów
Złącza: 1 x RS232, 3 x USB(A),
Złącza: 1 x USB(B), 1 x Ethernet
Skala pomiarowa: Współczynnik refrakcji (RI)
Skala pomiarowa: Skala cukrowa (Brix)
Zakres pomiarowy: 1,32 do 1,58 ; 0 do 100
Rozdzielczość: 0,0001 ; 0,1
Dokładność: +/- 0,0001; +/- 0,1
Zakres termostatowania: od 10°C pon.temp.otocz.do 70°C
Dokł. pomiaru temperatury: +/- 0,03 °C
Stabilność temp. próbki: +/- 0,05 °C
Pokrywa: Polyacetyl
Waga 5400g
Cena netto 46000.00zł
Dodatkowe funkcje i parametry
  • - ponad 20 innych skal pomiarowych w wewnętrznej bibliotece aparatu, możliwość definiowania własnych skal użytkownika,
    - wbudowany układ termostatujący oparty na wysokowydajnych elementach Peltiera. - automatyczna kompensacją temperatury (dla skali Brix*, wzorców AG i zdefiniowana przez użytkownika) lub pomiar bez kompensacji,
    - duża (śr. 12mm) powierzchnia styku próbki z pryzmatem pomiarowym umożliwia dokładny pomiar nie tylko substancji homogenicznych takich jak olej jadalny, ale także trudnych próbek takich jak pulpa owocowa czy żywice przemysłowe. - inteligentny układ kontroli temperatury zapewniający szybką reakcję na zmianę temp. pryzmatu pomiarowego,
    - zapewnienie stabilizacji termicznej próbki poprzez ustawienie odpowiedniego opóźnienia czasowego, wyświetlenie ostatecznego wyniku pomiaru po uzyskaniu stabilnego odczytu wartości mierzonej lub temperatury lub obu tych parametrów (funkcja SMART),
    - weryfikacja poprawności wyniku pomiaru z możliwością definiowania jej rodzaju i zakresu akceptacji.