Opis produktu
Zaawansowana seria refraktometrów automatycznych wyposażona w układ termostatujący oparty na wysokowydajnych elementach Peltiera. Przeznaczona przede wszystkim do precyzyjnych pomiarów produktów spożywczych (od 0 do 100 Brix) i wszelkich innych próbek w zakresie współczynnika refrakcji od 1,32 do 1,58 RI (lub odpowiednikom tego zakresu dla innych skalach pomiarowych).
Refraktometr | RFM 340 plus |
---|---|
Producent | Bellingham+Stanl |
Pamięć: | 4000 pomiarów |
Złącza: | 1 x RS232, 3 x USB(A), |
Złącza: | 1 x USB(B), 1 x Ethernet |
Skala pomiarowa: | Współczynnik refrakcji (RI) |
Skala pomiarowa: | Skala cukrowa (Brix) |
Zakres pomiarowy: | 1,32 do 1,58 ; 0 do 100 |
Rozdzielczość: | 0,00001 ; 0,01 |
Dokładność: | +/- 0,00004; +/- 0,03 |
Zakres termostatowania: | od 10°C pon.temp.otocz.do 70°C |
Dokł. pomiaru temperatury: | +/- 0,03 °C |
Stabilność temp. próbki: | +/- 0,05 °C |
Pokrywa: | Polyacetyl |
Waga | 5400g |
Cena netto | 49000.00zł |
Dodatkowe funkcje i parametry
-
- ponad 20 innych skal pomiarowych w wewnętrznej bibliotece aparatu, możliwość definiowania własnych skal użytkownika,
- wbudowany układ termostatujący oparty na wysokowydajnych elementach Peltiera. - automatyczna kompensacją temperatury (dla skali Brix*, wzorców AG i zdefiniowana przez użytkownika) lub pomiar bez kompensacji,
- duża (śr. 12mm) powierzchnia styku próbki z pryzmatem pomiarowym umożliwia dokładny pomiar nie tylko substancji homogenicznych takich jak olej jadalny, ale także trudnych próbek takich jak pulpa owocowa czy żywice przemysłowe. - inteligentny układ kontroli temperatury zapewniający szybką reakcję na zmianę temp. pryzmatu pomiarowego,
- zapewnienie stabilizacji termicznej próbki poprzez ustawienie odpowiedniego opóźnienia czasowego, wyświetlenie ostatecznego wyniku pomiaru po uzyskaniu stabilnego odczytu wartości mierzonej lub temperatury lub obu tych parametrów (funkcja SMART),
- weryfikacja poprawności wyniku pomiaru z możliwością definiowania jej rodzaju i zakresu akceptacji.