Opis produktu
Cyfrowe refraktometry automatyczne serii RFM700. Odporne na trudne warunki otoczenia, w pełni automatyczne i proste w obsłudze refraktometry przeznaczone głównie dla przemysłu spożywczego, cukrowniczego i napojów. Wyposażone w automatyczną kompensację temperatury dla skali cukrowej i wzorców AG.
Refraktometr | RFM 732 |
---|---|
Producent | Bellingham+Stanl |
Skala pomiarowa: | Proc. Cukru (° Brix) |
Zakres pomiarowy: | 0-95 |
Rozdzielczość (° Brix): | 0.1 |
Dokładność: | +/- 0.1 |
Czas pomiaru: | 4.5 s |
Zakres ATC: | 5-40 °C |
Dokładność pomiaru temp.: | +/- 0,05 °C |
Złącze RS232: | tak |
Waga | 3800g |
Cena netto | 30500.00zł |
Dodatkowe funkcje i parametry
-
* Wyposażone dodatkowo w możliwość skonfigurowania 2 dodatkowych skal pomiarowych i zdefiniowanej przez użytkownika automatycznej kompensacji temperatury, co rozszerza zakres stosowania refraktometru do wielu innych aplikacji spoza przemysłu spożywczego.
* Dodatkowe skale pomiarowe: współczynnik refrakcji (RI), Baume, Oeschsle, Probable Alcohol, FSII (Fuel System Icing Inhibitors zgodnie z ASTM D 5006), inne skale z biblioteki B+S oraz skala własna użytkownika, wszystkie ładowane za pośrednictwem komputera z wykorzystaniem bezpłatnego oprogramowania.
* Dodatkowe opcje automatycznej kompensacji temperatury: wyłączona, dla płynów wzorcowych AG i zdefiniowana przez użytkownika.
* Duża powierzchnia styku próbki z pryzmatem pomiarowym refraktometru umożliwia dokładny pomiar nie tylko substancji homogenicznych, ale także trudnych próbek takich, jak np. pulpa owocowa.
* Prosta obsługa za pomocą przycisków "pomiar", "zerowanie", "temperatura" i "drukuj".
* Możliwość ustawienia opóźnienia czasowego pomiaru wymuszającego czas potrzebny na stabilizację termiczną próbki i gwarantującego identyczne, niezależne od operatora warunki pomiaru.
* Przystosowane do automatycznej współpracy z polarymetrami B+S w systemie oznaczania czystości roztworów cukru.