logo

Opis produktu

wysokość: 145mm

długość: 340mm

szerokość 215mm

Cyfrowe refraktometry automatyczne serii RFM700. Odporne na trudne warunki otoczenia, w pełni automatyczne i proste w obsłudze refraktometry przeznaczone głównie dla przemysłu spożywczego, cukrowniczego i napojów. Wyposażone w automatyczną kompensację temperatury dla skali cukrowej i wzorców AG.

lub zapytaj: Ola Piechowiak tel.668 031 402

marketing@pomiarymetr.pl

Refraktometr RFM 742
Producent Bellingham+Stanl
Skala pomiarowa: Proc. Cukru (° Brix)
Zakres pomiarowy: 0-80
Rozdzielczość (° Brix): 0.01
Dokładność: +/- 0.04
Czas pomiaru: 4.5 s
Zakres ATC: 5-40 °C
Dokładność pomiaru temp.: +/- 0,05 °C
Złącze RS232: tak
Waga 3800g
Cena netto 37500.00zł
Dodatkowe funkcje i parametry
  • * Wyposażone dodatkowo w możliwość skonfigurowania 2 dodatkowych skal pomiarowych i zdefiniowanej przez użytkownika automatycznej kompensacji temperatury, co rozszerza zakres stosowania refraktometru do wielu innych aplikacji spoza przemysłu spożywczego.
    * Dodatkowe skale pomiarowe: współczynnik refrakcji (RI), Baume, Oeschsle, Probable Alcohol, FSII (Fuel System Icing Inhibitors zgodnie z ASTM D 5006), inne skale z biblioteki B+S oraz skala własna użytkownika, wszystkie ładowane za pośrednictwem komputera z wykorzystaniem bezpłatnego oprogramowania.
    * Dodatkowe opcje automatycznej kompensacji temperatury: wyłączona, dla płynów wzorcowych AG i zdefiniowana przez użytkownika.
    * Duża powierzchnia styku próbki z pryzmatem pomiarowym refraktometru umożliwia dokładny pomiar nie tylko substancji homogenicznych, ale także trudnych próbek takich, jak np. pulpa owocowa.
    * Prosta obsługa za pomocą przycisków "pomiar", "zerowanie", "temperatura" i "drukuj".
    * Możliwość ustawienia opóźnienia czasowego pomiaru wymuszającego czas potrzebny na stabilizację termiczną próbki i gwarantującego identyczne, niezależne od operatora warunki pomiaru.
    * Przystosowane do automatycznej współpracy z polarymetrami B+S w systemie oznaczania czystości roztworów cukru.